• Blogg

Tips & Triks

Slik får du billigere navnelapper

Navnelapper er uunnværlige i barnehagen og på skolen! Navnelapper koster, og derfor har vi samlet noen enkle tips til hvordan du kan spare penger.

 

1. Navnelapper i sorthvitt

Navnelapper i sorthvitt er et rimelig alternativ. De sitter like godt, og har like god vaskbarhet og slitestyrke som våre navnelapper i farger. Hos Sportmann.no får du 140 navnelapper i sorthvitt for kr 139,- 

 

2. Flere navn pr navnelapp

Har du flere barn og trenger navnelapper til alle, kan et godt alternativ være å skrive flere navn på samme navnelapp. Hos Sportmann.no har vi 3 linjer, med plass til mye tekst. Vi garanterer fortsatt god lesbarhet, selv ved bruk av alle linjer!

 

3. Bruk de rabatter man kan finne.

Ved å følge oss på Facebook og Instagram, blir du ofte invitert til konkurranser hvor du kan vinne gratis navnelapper, og kan motta rabattkoder.

 

4. Velg navnelapper av høy kvalitet:

Når man velger navnelapper er det viktig at navnelappene faktisk kan gjøre det de er ment for, nemlig å merke klær og ting. De fleste lappene på markedet fungerer godt, men ulike produsenter av navnelapper bruker ulikt lim og trykkteknologi, og man kan derfor oppleve ulik levetid og kvalitet ved blant annet vask eller i bunnen av sko. Sportmann tester sine materialer i vaskemaskin hver eneste uke, og bruker et trykk som sitter godt, også i bunn av sko eller på mobildeksel, hvor slitasjen er stor.

 

5. Navnestempel - et godt alternativ:

Hvis man har mange lyse tekstiler å merke, kan navnestempel være et godt og rimelig alternativ. Avtrykket tåler opptil 30 vask, og varer 1000 avtrykk!

 

6. Det er dyrt å ikke merke:

Det er viktig å huske hvorfor man kjøper navnelapper. For å unngå at den dyre parkdressen eller de dyre skoene forsvinner, eller havner hos feil barn. Dropper man navnelapper, eller velger alternativer som ikke fungerer, vil det fort bli dyrt.

 

 

 

 

Strykelapper eller klistrelapper? hva velger jeg?

Hvis du har barn i barnehagen eller på SFO, eller er pårørende av noen som bor på aldershjem eller sykehjem, vet du at merking av klær og eiendeler er viktig.

Hva slags type navnelapper bør man velge?

 

1. Strykelapper for tekstiler

Strykelapper er best for merking av klær og tekstiler uten vaskelapp eller merkelapp, som f.eks sokker. Det er den  beste måten å merke tekstiler og klær, og den som holder best i vask. Strykelappen festes direkte til tekstilet ved hjelp av høy varme. Med et strykejern og medfølgende silikonpapir er det lett å feste strykelappene.

Legg strykelappen med tekstsiden opp på tekstilet/klærne du vil merke. Sett strykejernet på maks temperatur. Legg silikonpapiret over lappen og stryk i ca 15 sekunder. Sjekk at du ikke får tak i hjørnene. Får  du tak i hjørnene, må den strykes noen flere sekunder.  Strykelappen tåler både vask og tørketrommel. Våre strykelapper tåler kokvask, og er populære for aldershjem og sykehjem, hvor klær vaskes på opptil 90 grader. 

 

2. Klistrelapper til nesten alt

Klistrelapper er vår bestselger. De er lett å feste, og sitter på  det meste. Klistrelappene våre har et vanntett og sterkt lim, som sitter svært godt på de fleste overflater. Skal du merke matboks, vannflaske, verktøy, skiutstyr eller andre eiendeler? Da er klistrelapper det beste valget.

Siden klistrelapper er såpass enkle å påføre, er det vanlig å bruke disse også på klær. Da er det en forutsetning at plagget har en vaskelapp eller en merkelapp, slik at man kan feste navnelappen på den. Klistrelapper sitter ikke godt direkte på tekstil, men må festes til vaskeanvisningen hvor den vil sitte som et skudd.

Selvklebende klistrelapper tåler vaskemaskin (opptil  60  grader) og tørketrommel + oppvaskmaskin, mikrobølgeovn og frost.

 

Merking av sko

Vi som har barn i barnehagen eller på SFO kjenner til frustrasjonen når dyre sko og støvler forsvinner,  eller barnet får med seg feil sko hjem. Sko bør merkes med  klistrelapper eller strykelapper. På utsiden eller innsiden.

 

Navnelapper utsettes for ekstrem slitasje i bunn av sko, og det er viktig å velge en type som tåler slitasje, så skriften ikke slites bort etter en uke. Sportmann.no bruker et svært slitesterkt trykk og i tillegg en beskyttelsesfilm, og garanterer at trykket på våre lapper sitter i sko, hvis bruksanvisningen følges. Våre klistrelapper sitter også på gummi, så gummistøvler kan merkes på utsiden.

 

 

 

Tips til strykelapper

Strykelapper tåler opptil 90 grader i vaskemaskin, og vil derfor være det beste alternativet for merking av klær. I tillegg kan strykelapper også brukes på tekstiler uten innsydd merkelapp, som f.eks sokker. Ulempen med strykelapper i forhold til klistrelapper er at det krever litt mer jobb og tid. Derfor har vi skrevet ned noen smarte tips.

 

1. Rettetang

I stedet for å bruke strykejern, er rettetang et smart alternativ for å feste strykelappene. Legg medfølgende silikonpapir mellom  rettetangens varmeflate  og navnelappen, og sett på maks varme.  Bruk neglen for å sjekke at lappen sitter. Får du tak  i hjørnene, trenger du mer varme, og må prøve en gang til. NB! Vær forsiktig så rettetangen ikke brenner plagget.

 

2.   Kaffefilter

Ofte kommer arveklærne med navnelapp, eller man skal selv gi klær videre, og ønsker å fjerne navnelappen. Her kan man bruke et vanlig kaffefilter! Legg filteret mellom   plagget med strykelappen og strykejernet. Bruk høy varme, og lappen vil henge igjen i kaffefilteret. Smart? :)